• 1 kinakålshuvud
• 1 dl salt
• 4 stora morötter
• 1 purjolök
• 3 vitlöksklyftor
• 1 msk riven ingefära
• 0,5 msk strösocker
• 0,5 msk fisksås
• 2 msk röd chilipasta (se bild vilken jag använt)
Skölj sedan av kålen i en sil. Skala och riv morötterna. Strimla purjolöken. Blanda sedan ihop chilipastan med pressad vitlök, riven ingefära, strösocker och fisksås. Blanda sedan ihop alla ingredienser med varandra och lägg ner allt i glasburk/ar med så lite luft i som möjligt.
Nu ska jäsningsprocessen börja. Jag hade läst att man kunde skynda på den processen genom att låta burkarna stå framme i rumstemperatur ett dygn för att sedan ställas in i kylen. Men jag råkade faktiskt lämna min framme i typ två dagar. Det verkar ha funkat jättebra. Sen ska den stå i kylskåpet i ungefär en vecka innan den kan avnjutas. Men den kan gärna stå längre, typ 2 veckor eller mer. Under första dygnet när den står framme i rumstemperatur kan det vara smart att ställa burken/burkarna på en tallrik då vätska läcker ut under jäsningsprocessen.
Tips: kimchi gör sig väldigt bra i typ en bibimbap! Men varför inte prova den här smarriga rätten?
