
• 1 paket gyoza skins (färdiga gyozaplattor)
Fyllning• ca 400 g fläskfärs
• ¼ kinakålshuvud
• 2-3 tunt skivade vårlökar
• 2 rivna vitlöksklyftor
• 1 msk riven ingefära
• 1 msk sesamolja
• 1 msk honung
• 1 tsk fisksås
• 2 msk japansk soja
• Rivet limeskal från en lime
• Hackad koriander
Dippsås
• 2 msk risvinäger
• 2 msk japans soja
• 1 skivad salladslök
• rostade sesamfrön
• 1 tsk honung
Ta fram gyozaplattorna (tina innan frysta). Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål. Klutta sen ut ca en stor tesked fyllning på varje platta. Doppa ett finger i vatten och fukta kanterna av plattorna, vik sen ihop till en halvmåne. Försök att undvika att få luft kvar i knytena. Jag provade mig fram och vek små veck som ni kan se på bilderna.
Ånga dina dumplings över kokade vatten i ca 12 minuter. Viktigast är det att flälskfärsen går klart. Har du ingen bambukorg kan du till exempel använda en sil och sätta ovanför en kastrull med kokande vatten. Om du har en ångugn går det att ånga med hjälp av den också. Men jag har en supergammal ugn så har aldrig provat detta själv.
Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen och servera i en liten skål. Smaklig dumpling!
Tips: om du får fyllning över kan du exempelvis göra fläskfärsbiffar eller varför inte asiatiska köttbullar!




